Latex Spuiten Nederland | Vanaf € 6,- per m²

Informatie Ondergrond

De beste ondergrond voor een mooie gladde latexlaag is glad stucwerk, het liefst spuitklaar gestuct.

Maar ook op gipsplaten, beton, spack, spachtelputz, schuurplafonds, boardplaten, groene vezelplaten en glasweefselbehang kunnen we met latex spuiten.

Het is belangrijk dat de muren voor het spuiten mooi glad zijn. De verf wordt wel in twee lagen gespoten, maar het camoufleert geen oneffenheden. Als u dat wel wenst, dan kunt u dit beter eerst helemaal laten overschuren en herstellen of een dunne pleisterlaag door een stucadoor laten aanbrengen.

Soms kan het ook noodzakelijk zijn om de ondergrond eerst voor te behandelen met voorstrijk / primer. Deze voorbehandeling kan in de meeste gevallen ook gewoon worden gespoten.

Wij controleren de muren en plafonds voordat we gaan afplakken samen met u, zoals hierboven al omschreven. Wij halen alleen eventueel wat gipsrestjes weg en mochten er wat kleine putjes zitten, dan maken we die ook dicht (max. 10 binnen dit concept). Wij zijn niet verantwoordelijk voor de ondergrond, dat is echt aan u om netjes egaal “aan te leveren”.

Wij zorgen er ook voor dat alle hoeken en naden worden afgekit met een kwalitatieve kit voordat we spuiten. Dit voorkomt dat deze openingen zichtbaar blijven na het latex spuiten.

Veelgestelde Vragen

Zijn alle wanden geschikt om te spuiten?

Helaas komt het weleens voor dat wij een negatief spuitadvies geven, als wanden in een te slechte staat zijn om te spuiten.

Afgezien daarvan, kunnen wij spuiten op:
– Al eerder geschilderde gladde ondergrond
– Nieuw glad stucwerk, spuitbaar gestuct
– Beton
– Baksteen
– Behang
– Glasvezel (voor gesaust)
– Glasvezel (onbehandeld)
– Groene platen/multiplex/hout
– Spack – Let op! Dit heeft een meerprijs
– Spachtzelputz – Let op! Dit heeft een meerprijs
– Groene vezelplaten zolder – Let op! Dit heeft een meerprijs

Heeft u een nieuwbouwwoning en zijn de woningen “behangklaar” afgeleverd? Dit is nog niet voldoende om direct te kunnen spuiten. Er dient eerst nog een dunne pleisterlaag gips te worden aangebracht om alle oneffenheden weg te werken en de muur glad te maken. Ook kan er in plaats van een pleisterlaag, glasvliesbehang worden geplakt. Daarna is de muur uiteraard klaar om gespoten te worden.

Op spack en spachtelputz kunnen wij latex spuiten, maar het kan nodig zijn om direct na het spuiten ook nog na te rollen en de latex er dieper in te krijgen. Dit hangt af van de grofheid van de spack / spachtelputz. Daarna spuiten we er nog een laag latex overheen. Indien het al eerder gesaust is, dan kan er meteen met latex gespoten worden.

Zijn gestucte wanden altijd geschikt om meteen te laten spuiten?

Nee, niet altijd worden de muren en/of plafonds spuitklaar of sausklaar opgeleverd door de stucadoor.

Laat u uw wanden opnieuw stucen? Geef dan door aan uw stucadoor dat deze spuitklaar en glad opgeleverd dienen te worden. Hoe gladder de ondergrond is, hoe mooier het resultaat van het spuitwerk zal zijn.

Het is niet de bedoeling dat wij slecht stucwerk gaan herstellen. De stucadoor heeft de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren. Het is uw verantwoording om goed het stucwerk te controleren als dit opgeleverd wordt.

Wij controleren de wanden en plafonds met u samen en halen wat gipsrestjes weg indien deze er nog zitten.  Als wij dan samen iets vergeten zijn, dan is dat niet op ons af te schuiven. Wij schuren niet alles na. Let ook op dat een mooie egale ondergrond uw eigen verantwoordelijkheid is.

Gaat u zelf wel nog schuren, dan is het aan te raden om dit  niet met een grove korrel schuurpapier te doen. Dan kunnen er namelijk makkelijk krassen of beschadigingen ontstaan. 

Hoelang moet er gewacht worden met latex spuiten na het stucen van de muren?

Om problemen te voorkomen is het van groot belang dat het stucwerk goed droog is voordat we latex spuiten. Stucwerk moet helemaal wit optrekken, ook in de hoeken. Die blijven namelijk vaker langer nat.

Om het stucwerk sneller te laten drogen kunt u gebruik maken van hete lucht kachels of bijvoorbeeld een bouwdroger.

Wij geven het advies dat het drogen van het stucwerk (afhankelijk van het weer buiten) 1 tot 2 weken nodig heeft.

Waarom kitten jullie de hoeken?

Om de simpele reden dat dit voorkomt dat openingen zichtbaar blijven na het latex spuiten. Van de kit zal u niets meer zien, de latex wordt er overheen gespoten.

Bekijk ook dit filmpje waarin we uitleggen wat het belang is van goed kitten.

Ik wil graag alle muren in wittinten en 1 muur in een tegengestelde kleur, is dat mogelijk?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op, voor kleuren geldt een toeslag op de standaard prijzen. Eerst spuiten wij de gewenste wand in de basis wittint, dit moet dan eerst drogen voordat wij de kleur kunnen spuiten. Als u een prijsindicatie aanvraagt, kunt u aangeven hoeveel vierkante meter er in kleur dient te worden gespoten en dit wordt dan berekend. U weet dan meteen een richtprijs.

Plakken jullie alles echt netjes af?

Absoluut! Alles dat niet wordt gespoten plakken en dekken wij zorgvuldig af. Denk aan uw kozijnen, deuren, radiatoren, keuken en vloer.

Bekijk ook dit filmpje waar we uitleggen hoe we afplakken.

Wat moet ik voorbereiden voordat jullie komen spuiten?

Zorg ervoor dat alle ruimten leeg en toegankelijk zijn. De vloer dient ook bezemschoon te zijn.

Met lege ruimten bedoelen wij ook dat er geen obstakels door ons verwijderd hoeven worden, zoals leuningen van de trap (indien het trapgat gespoten wordt), stopcontactkapjes, lichtschakelaar kapjes (niet afplakken, maar echt eraf halen), lampen, gordijnen en gordijnrails, maar ook overige losse spullen of meubels.

Het dient echt compleet leeg te zijn. Let er ook op dat de raamkozijnen en deurkozijnen gereinigd zijn. Als dat niet zo is, dan hechten de tape en het maskeerpapier niet goed en dit levert extra werk op.

Let er ook op dat u na stucadoor werkzaamheden de raamkozijnen en deurkozijnen goed reinigt. Als u dat niet doet, dan hecht onze tape en maskeerpapier niet goed en dit levert extra werk op. De gipsresten kunnen eenvoudig met een spons en afwasmiddel verwijderd worden.

Bekijk deze blogpost waar we alle voorbereidingen nog eens uitleggen.

Hoelang duurt het voordat het spuitwerk droog is?

In principe 24 uur, maar hou er rekening mee dat de latex pas na 14 dagen volledig uitgehard zal zijn. Wees daarom ook voorzichtig met schoonmaken en doe dit pas nadat het volledig uitgehard is. 

Voor speciale afneembare verf die bijvoorbeeld in de keuken en badkamer gebruikt kan worden (tegen een meerprijs) geldt dat het zelfs 30 dagen moet uitharden en in die tijd ook niet schoongemaakt mag worden. 

Bericht ons!

Wij reageren binnen 24 uur

Bel ons!

Kantoor: 06 - 24 13 89 67

Prijs berekenen?

Direct een indicatie in de mail

Wij zijn werkzaam in heel Nederland

Pin It on Pinterest