Latex spuiten voorbereidingen: voordat er latex wordt gespoten is het belangrijk dat u een aantal voorbereidingen treft. Deze latex spuiten voorbereidingen zorgen er mede voor dat er een strak eindresultaat ontstaat. Lees verder om onze tips te bekijken.

1. Kies eerst de wittint en/of kleur

 

Bedenk vooraf welke wittint en/of kleur latex u op de wanden en plafonds wil en geef dit uiterlijk 3 dagen van tevoren aan ons door. Heeft u nog niet echt een goed beeld bij wat het verschil is tussen de verschillende wittinten? Lees dan deze blogpost: Witte Tint Latex Verf: Voor Welke Witte Tint Ga Jij?

Voor kleuren kunt u het beste naar de bouwmarkt of een verfwinkel gaan en daar kleurenstalen bekijken. Neem de kleurstalen mee naar huis om te bepalen welke kleur het mooiste is.

Sommige kleurencollecties van merken zijn niet beschikbaar in de verfmachines van onze groothandels, wij adviseren daarom om te kiezen voor kleurenkaarten / nummers van Sikkens, RAL, Gamma eigen merk of Histor. We hebben dan voldoende aan het nummer + de merknaam. 

Elk verfmerk kan mogelijk 10% afwijken van de opgegeven kleur ten opzichte van een geteste kleur van een ander merk, hou hier rekening mee, wij zijn niet aansprakelijk voor ongewenste kleurverschillen.

Kleurentesters

Er zijn tegenwoordig ook kleurentesters of minipotjes met verf verkrijgbaar. Verf dit eventueel op een groot stuk karton om goed naar de kleur te kunnen kijken. Bekijk het ook bij verschillende soorten licht, dus bij normaal daglicht, met het zonnetje erop en in de avond met de lampen aan.

Heeft u totaal geen idee en inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op Pinterest. Hier kunt u heel veel ideeën en inspiratie opdoen.

Schermafbeelding 2018 03 23 om 10.05.13

2. Zorg voor een egale en schone ondergrond

 

Als u uw wanden / plafonds laat stuken, vraag dan aan de stukadoor om deze spuitklaar te stuken. Spuitklaar is namelijk nog net even een stukje egaler dan sausklaar stucwerk.

We hebben hier al eerder een blogpost over geschreven. Hier leest u wat het verschil is tussen de verschillende stucwerkzaamheden.

Hoe netter er gestuct wordt, hoe mooier het resultaat wordt als wij de latex spuiten.

Zit er behang op de wanden en haalt u dit er eerst af? Let dan op dat er geen kleine stukjes achterblijven. Ook hier geldt, hoe gladder de ondergrond, hoe mooier het eindresultaat. De kleine stukjes blijven zichtbaar na het latex spuiten, dat zou zonde zijn.

Hoeft er niet gestukt te worden en hoeft ook geen behang verwijderd te worden? Zorg er dan wel voor dat de muren vrij van stof en spinrag zijn. Dit kunt u eenvoudig met een stofzuiger (met borstel!) doen of met een schone zachte borstel van bijvoorbeeld een stoffer en blik setje.

Des te gladder en schoner de ondergrond is, hoe strakker het eindresultaat wordt!

 

3. Maak de te spuiten ruimten leeg en toegankelijk

 

De spuit staat in principe in het midden van de ruimte. Om onder andere ongelukken te voorkomen is het noodzakelijk dat de te spuiten ruimten helemaal leeg zijn.

Ook dienen stopcontacten te worden verwijderd (wij kunnen ze ook meespuiten, net wat u wil), verwijder ook tijdelijk de radiator(en), dan kunnen wij dat wandje(s) ook spuiten.

Alles wat los staat dient vooraf (!) verplaatst te worden naar bijvoorbeeld buiten bij mooi weer of naar een ruimte waar niet gespoten wordt.

Let er ook op dat als wij bijvoorbeeld de trap op moeten, dat deze ook vrij is van spullen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat dit netjes afgedekt wordt, maar dat kan alleen goed en snel als alles spullen vrij is.

 

4. Reinig de deur- en raamkozijnen

Wij plakken af met tape, maskeerpapier en plastic.

Om te voorkomen dat wij afplakken en dit 5 minuten later weer naar beneden zakt doordat het niet goed hecht, vragen wij u om ervoor te zorgen dat uw deur- en raamkozijnen gereinigd worden voordat wij komen latex spuiten.

Het gaat erom dat het stof- en vetvrij is, dit is ook erg belangrijk als er net gestuct is. U kunt het eenvoudig schoonmaken met een sopje met allesreiniger en een spons of doekje.

Maak het daarna even droog en dan is het alweer klaar en dan blijft tape goed zitten.

 

5. Bezemschone vloer

 

Zorg er als laatste latex spuiten voorbereidingen voor dat de vloer bezemschoon is voordat wij komen. Als wij de vloer niet hoeven af te plakken, dan kan het stof opstuiven en op de muur terechtkomen, dat is niet de bedoeling!

Het beste kunt u deze dus even stofzuigen. Als wij de vloer moeten afplakken, dan is het ook prettig als de vloer bezemschoon en vrij van obstakels is, zodat wij deze goed kunnen afdekken.

 

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over deze latex spuiten voorbereidingen, neem even contact met ons op!