Latex Spuiten Nederland | Vanaf € 6,- per m²

PLAFOND WITTEN

Bent u aan het onderzoeken of u uw plafond wil laten witten of dat u het zelf gaat doen? Misschien heeft u een nieuwe woning op het oog, gaat u binnenkort verhuizen of misschien wel verbouwen en heeft u eigenlijk weinig trek om deze klus zelf uit te voeren? Lees dan snel verder om te lezen wat de voordelen van het plafond witten zijn.

Voordelen plafond laten witten

Als u zelf uw plafond gaat witten, dan komt daar nog best wat bij kijken. De verf uitzoeken, alle bijbehorende materialen kopen, alle voorbereidingen treffen zoals alle spullen aan de kant, alles afplakken en afdekken, de hoeken en eventuele naden kitten en dan ben je nog niet eens toegekomen aan het plafond witten. 

De meest gestelde vraag aan ons is vaak: “Hoe krijg ik mijn plafond mooi egaal, er ontstaan vaak strepen en die vind ik niet mooi.” Uiteraard baart oefening kunst, maar waarom zou je al die moeite nemen, als je ook een professional hiervoor kan inzetten die dit dagelijks doet en de juiste techniek beheerst? 

Een schilder en/of latex spuiter heeft namelijk geleerd om dit snel en netjes voor u te kunnen uitvoeren. Een schilder zal het met een roller voor u schilderen, terwijl een latex spuiter met een speciale verfmachine de verf op het plafond spuit. Omdat wij uit het schildersvak komen kunnen we beiden, echter geven wij de voorkeur aan het laten spuiten van het plafond. 

Een plafond witten door het te laten spuiten heeft namelijk nog meer voordelen: het gaat sneller dan traditioneel schilderwerk, het is daardoor minder arbeidsintensief en dit scheelt in de kosten en het allerbelangrijkste: het plafond wordt (afhankelijk van de ondergrond) egaler en dus mooier dan wanneer het met een roller wordt aangebracht. Dat komt doordat er nu geen aanzetten van de roller zichtbaar zijn en bij het traditionele schilderwerk is dat natuurlijk wel het geval. Een fris wit plafond is het eindresultaat! 

 

plafond witten zonder strepen
plafond witten

Plafond witten zonder strepen

Goede materialen en kennis hebben van de juiste technieken is natuurlijk de basis voor een plafond witten zonder strepen. Echter heb je met het gebruik van een roller altijd nog wel aanzetten die licht zichtbaar zijn en dat is zonde! 

Wil je echt een streeploos plafond, overweeg dan om een latex spuiter in te huren. Dan ben je zo goed als verzekerd van een mooi streeploos plafond (let wel, hoe strakker de ondergrond, des te mooier het eindresultaat). 

Plafond witten kosten

De kosten voor een schilder gaan vaak per uur of als projectprijs, terwijl wij als latex spuiters rekenen met een vaste prijs per vierkante meter. Mocht het een heel hoog plafond zijn, dat er een hoogwerker aan te pas moet komen of een hoge steiger, dan kunnen er uiteraard kosten bij komen, maar voor een reguliere plafond hoogte rekenen wij een vaste prijs per vierkante meter. Hoe meer vierkante meters u laat spuiten, des te goedkoper de prijs per vierkante meter wordt.

Sommige latex spuiters rekenen aparte kosten voor bijvoorbeeld het kitten van de hoeken naden, maar ook voor het afdekken van de niet te spuiten delen, zoals de vloer, radiatoren, deuren en kozijnen. Bij ons is dit bij de prijs inbegrepen, zodat u weet waar u aan toe bent.

 

Prijsindicatie aanvragen?

Bent u benieuwd wat de kosten zullen worden voor het plafond witten? Vraag dan vrijblijvend onze prijsindicatie aan! Deze wordt automatisch verzonden en krijgt u direct in uw mailbox

Mocht u een schatting van het aantal vierkante meters hebben gemaakt, dan is dat geen enkel probleem, Jack of Fer neemt sowieso even contact met u op om e.e.a. door te lopen en eventueel aanvullende wensen te noteren. 

We komen graag naar u toe om u te voorzien van mooie witte plafonds, wij rijden door heel Nederland en rekenen geen reiskosten

plafond witten

Veelgestelde Vragen

Zijn alle plafonds geschikt om te spuiten?

Helaas komt het weleens voor dat wij een negatief spuitadvies geven, als een plafond in een te slechte staat is om te spuiten.

Afgezien daarvan, kunnen wij spuiten op:
– Al eerder geschilderde gladde ondergrond
– Nieuw glad stucwerk, spuitbaar gestuct
– Beton
– Baksteen
– Behang
– Glasvezel (voorgesaust)
– Glasvezel (onbehandeld)
– Groene platen/multiplex/hout
– Spack – Let op! Dit heeft een meerprijs indien onbehandeld
– Spachtzelputz – Let op! Dit heeft een meerprijs indien onbehandeld
– Groene vezelplaten zolder – Let op! Dit heeft een meerprijs indien alles gaatjes en naden dichtgemaakt dienen te worden

Heeft u een nieuwbouwwoning en zijn de woningen “behangklaar” afgeleverd? Dit is nog niet voldoende om direct te kunnen spuiten. Er dient eerst nog een dunne pleisterlaag gips te worden aangebracht om alle oneffenheden weg te werken en de muur glad te maken. Ook kan er in plaats van een pleisterlaag, glasvliesbehang worden geplakt. Daarna is de wand uiteraard klaar om gespoten te worden.

Op spack en spachtelputz kunnen wij latex spuiten, maar het kan nodig zijn om direct na het spuiten ook nog na te rollen en de latex er dieper in te krijgen. Dit hangt af van de grofheid van de spack / spachtelputz. Daarna spuiten we er nog een laag latex overheen. Indien het al eerder gesaust is, dan kan er meteen met latex gespoten worden.

Zijn gestucte plafonds altijd geschikt om meteen te laten spuiten?

Nee, niet altijd worden de muren en/of plafonds spuitklaar of sausklaar opgeleverd door de stucadoor.

Laat u uw wanden opnieuw stucen? Geef dan door aan uw stucadoor dat deze spuitklaar en glad opgeleverd dienen te worden. Hoe gladder de ondergrond is, hoe mooier het resultaat van het spuitwerk zal zijn.

Het is niet de bedoeling dat wij slecht stucwerk gaan herstellen. De stucadoor heeft de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren. Het is uw verantwoording om goed het stucwerk te controleren als dit opgeleverd wordt.

Wij controleren de wanden en plafonds met u samen en halen wat gipsrestjes weg indien deze er nog zitten.  Als wij dan samen iets vergeten zijn, dan is dat niet op ons af te schuiven. Wij schuren niet alles na. Let ook op dat een mooie egale ondergrond uw eigen verantwoordelijkheid is.

Gaat u zelf wel nog schuren, dan is het aan te raden om dit  niet met een grove korrel schuurpapier te doen. Dan kunnen er namelijk makkelijk krassen of beschadigingen ontstaan.

Hoelang moet er gewacht worden met latex spuiten na het stucen van de plafonds?

Om problemen te voorkomen is het van groot belang dat het stucwerk goed droog is voordat we latex spuiten. Stucwerk moet helemaal wit optrekken, ook in de hoeken. Die blijven namelijk vaker langer nat.

Om het stucwerk sneller te laten drogen kunt u gebruik maken van hete lucht kachels of bijvoorbeeld een bouwdroger.

Wij geven het advies dat het drogen van het stucwerk (afhankelijk van het weer buiten) 1 tot 2 weken nodig heeft.

Waarom kitten jullie de hoeken?

Om de simpele reden dat dit voorkomt dat openingen zichtbaar blijven na het latex spuiten. Van de kit zal u niets meer zien, de latex wordt er overheen gespoten.

Bekijk ook dit filmpje waarin we uitleggen wat het belang is van goed kitten.

Ik wil de plafonds in een wittint en de muren in een wittint en in kleur, kan dat?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op, voor kleuren geldt een toeslag op de standaard prijzen. Eerst spuiten wij de gewenste wand in de basis wittint, dit moet dan eerst drogen voordat wij de kleur kunnen spuiten. Als u een prijsindicatie aanvraagt, kunt u aangeven hoeveel vierkante meter er in kleur dient te worden gespoten en dit wordt dan berekend. U weet dan meteen een richtprijs.

Plakken jullie alles echt netjes af?

Absoluut! Alles dat niet wordt gespoten plakken en dekken wij zorgvuldig af. Denk aan uw kozijnen, deuren, radiatoren, keuken en vloer.

Bekijk ook dit filmpje waar we uitleggen hoe we afplakken.

Wat moet ik voorbereiden voordat jullie komen spuiten?

Zorg ervoor dat alle ruimten leeg en toegankelijk zijn. De vloer dient ook bezemschoon te zijn.

Met lege ruimten bedoelen wij ook dat er geen obstakels door ons verwijderd hoeven worden, zoals leuningen van de trap (indien het trapgat gespoten wordt), stopcontactkapjes, lichtschakelaar kapjes (niet afplakken, maar echt eraf halen), lampen, gordijnen en gordijnrails, maar ook overige losse spullen of meubels.

Het dient echt compleet leeg te zijn. Let er ook op dat de raamkozijnen en deurkozijnen gereinigd zijn. Als dat niet zo is, dan hechten de tape en het maskeerpapier niet goed en dit levert extra werk op.

Let er ook op dat u na stucadoor werkzaamheden de raamkozijnen en deurkozijnen goed reinigt. Als u dat niet doet, dan hecht onze tape en maskeerpapier niet goed en dit levert extra werk op. De gipsresten kunnen eenvoudig met een spons en afwasmiddel verwijderd worden.

Bekijk deze blogpost waar we alle voorbereidingen nog eens uitleggen.

Hoelang duurt het voordat het spuitwerk droog is?

In principe 24 uur, maar hou er rekening mee dat de latex pas na 14-30 dagen volledig uitgehard zal zijn. Wees daarom ook voorzichtig met schoonmaken en doe dit pas nadat het volledig uitgehard is.

Voor speciale afneembare verf die bijvoorbeeld in de keuken en badkamer gebruikt kan worden (tegen een meerprijs) geldt dat het zelfs 30 dagen moet uitharden en in die tijd ook niet schoongemaakt mag worden.

Hoe zit het met het herroepingsrecht?

Zoals in onze Algemene Voorwaarden staat beschreven kan u als consument uw opdracht kosteloos herroepen binnen 14 dagen na verzenden van de opdrachtbevestiging, mits onze diensten minimaal twee weken daarna geleverd worden.

Indien de werkzaamheden binnen 2 weken na opdrachtbevestiging plaatsvinden kan er door u als consument geen beroep worden gedaan op het herroepingsrecht en gaat u akkoord met de uitvoering van onze werkzaamheden en neemt u afstand van het herroepingsrecht.

Meer info? Lees Artikel 14 van onze Algemene Voorwaarden.

Bericht ons!

Wij reageren binnen 24 uur

Bel ons!

06 - 52 32 69 24

Prijs berekenen?

Direct een indicatie in de mail

Wij zijn werkzaam in heel Nederland