Latex Spuiten Nederland | Vanaf € 6,- per m²

WERKWIJZE Latex Spuiten

werkwijze Latex Spuiten

Wat is jullie werkwijze latex spuiten? Hoe gaat het in zijn werk als ik wil weten wat de kosten zijn? Hoe gaat een opdracht in zijn werk? Welke voorbereidingen dienen er gedaan te worden door u en wat doen wij? Waar dient op u te letten als u een nieuw gestucte ondergrond heeft?

Wat zijn de kosten voor het latex spuiten? 

De kosten voor het latex spuiten hangt af van uw wensen. Hoeveel vierkante meters, gaat het om een wittint of (meerdere) kleuren, wat is de ondergrond en wat zijn uw verdere wensen.

Om snel te weten te komen wat de kosten ongeveer worden, kunt u een prijsindicatie bij ons aanvragen via het formulier op de pagina Prijsindicatie Opvragen en u ontvangt daarop direct een prijsindicatie via de mail.

Tip: Zorg ervoor dat u weet om hoeveel vierkante meters het ongeveer gaat, het is niet erg als u dit niet precies weet, we meten dit bij aanvang na en rekenen voor de daadwerkelijke vierkante meters. Lees hier hoe u de vierkante meters kan berekenen. 

Wat gebeurt er na opdracht?

Indien u ons opdracht wil geven voor het uitvoeren van de werkzaamheden, ontvangen wij dit graag als reactie via de mail. Bij vragen kunt u ons ook altijd even bellen.

Na opdracht wordt de klus ingepland. We komen in principe niet van tevoren kijken (behalve bij hele grote opdrachten), maar kunnen aan de hand van foto’s en een indicatie van de vierkante meters een goede inschatting maken.

Voorbereidingen latex spuiten

Voordat de werkzaamheden van start kunnen gaan, dient u nog wat voorbereidingen te treffen.

We informeren u hierover in zowel de prijsindicatie als in de opdrachtbevestiging zodat u precies weet wat er dient te gebeuren.

Ook kunt u een en ander teruglezen in onze blogpost.

Starten met latex spuiten

Bij de start van de werkzaamheden meten de spuiters de vierkante meters nog even na en bespreken met u het verloop van de werkzaamheden en zullen gelijk samen met u de ondergrond van de wanden / plafonds controleren op oneffenheden.

Om een mooi egaal eindresultaat te krijgen, is het namelijk zeer belangrijk dat de ondergrond ook mooi egaal is. Het blijft namelijk alleen maar verf dat er overheen gaat en het is geen dun laagje pleisterwerk dat oneffenheden wegwerkt.

Controleren ondergrond

Wij controleren de wanden en plafonds met u samen en halen wat gipsrestjes weg indien deze er nog zitten en werken maximaal 10 putjes weg. Dat is ook het maximale aantal binnen dit concept.

Als wij dan samen iets vergeten zijn, dan is dat niet onze verantwoordelijkheid.

Wees kritisch op het stucadoorswerk

Wij schuren niet standaard alles na (echter is dat uiteraard tegen een toeslag wel mogelijk, maar het zit niet standaard inbegrepen). Let ook op dat een mooie egale ondergrond uw eigen verantwoordelijkheid is.

Daarom is het belangrijk om goed met uw stucadoor het stucwerk te beoordelen en netjes egaal te laten maken alvorens wij latex spuiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het afgeleverde werk van de stucadoor.

Afplakken en kitten

Het verdere werk kan dan starten, we plakken de vloeren af en beginnen met kitten. We kitten de hoeken en naden (gipsplaten / zolderplaten uitgezonderd, daar geldt een toeslag voor).

Na het kitten, plakken we de ruimte verder af. Ook de ramen, deuren, radiatoren en eventueel de keuken worden netjes afgeplakt.

Daarna wordt er indien nodig op de onbehandelde wanden en plafonds fixeer met een spray flesje aangebracht.

Latex spuiten

Als dit klaar is, bereiden we de latex voor en maken we de spuitmachine klaar voor gebruik.

De machine komt in het midden van de ruimte te staan te staan. Zodra wij onze beschermende kleding aan hebben, kan het latex spuiten starten.

Nadat de tweede laag ook gespoten is, wordt het afplakmateriaal netjes weggehaald en opgeruimd en leveren wij het werk op. Wij voeren het materiaal en de emmers hierbij ook af.

 

latex spuiten
WhatsApp Image 2017 11 08 at 15.21.221

Informatie Ondergrond

De beste ondergrond voor een mooie gladde latexlaag is glad stucwerk, het liefst spuitklaar gestuct.

Maar ook op gipsplaten, beton, spack, spachtelputz, schuurplafonds, boardplaten, groene vezelplaten en glasweefselbehang kunnen we met latex spuiten.

Het is belangrijk dat de muren voor het spuiten mooi glad zijn. De verf wordt wel in twee lagen gespoten, maar het camoufleert geen oneffenheden. Als u dat wel wenst, dan kunt u dit beter eerst helemaal laten overschuren en herstellen of een dunne pleisterlaag door een stucadoor laten aanbrengen.

Soms kan het ook noodzakelijk zijn om de ondergrond eerst voor te behandelen met fixeer. Dit wordt met een sprayflacon op de ondergrond gespoten.

Werkwijze: wij controleren de muren en plafonds voordat we gaan afplakken samen met u, zoals hierboven al omschreven. Wij halen alleen eventueel wat gipsrestjes weg en mochten er wat kleine putjes zitten, dan maken we die ook dicht (max. 10 binnen dit concept). Wij zijn niet verantwoordelijk voor de ondergrond, dat is echt aan u om netjes egaal “aan te leveren”.

Wij zorgen er ook voor dat alle hoeken en naden worden afgekit met een kwalitatieve kit voordat we spuiten. Dit voorkomt dat deze openingen zichtbaar blijven na het latex spuiten.

Veelgestelde Vragen

Zijn alle ondergronden geschikt om te spuiten?

Helaas komt het weleens voor dat wij een negatief spuitadvies geven, als wanden in een te slechte staat zijn om te spuiten.

Afgezien daarvan, kunnen wij spuiten op:
– Al eerder geschilderde gladde ondergrond
– Nieuw glad stucwerk, spuitbaar gestuct
– Beton
– Baksteen
– Behang
– Glasvezel (voorgesaust)
– Glasvezel (onbehandeld)
– Groene platen/multiplex/hout
– Spack – Let op! Dit heeft een meerprijs indien onbehandeld
– Spachtzelputz – Let op! Dit heeft een meerprijs indien onbehandeld
– Groene vezelplaten zolder – Let op! Dit heeft een meerprijs indien alles gaatjes en naden dichtgemaakt dienen te worden

Heeft u een nieuwbouwwoning en zijn de woningen “behangklaar” afgeleverd? Dit is nog niet voldoende om direct te kunnen spuiten. Er dient eerst nog een dunne pleisterlaag gips te worden aangebracht om alle oneffenheden weg te werken en de muur glad te maken. Ook kan er in plaats van een pleisterlaag, glasvliesbehang worden geplakt. Daarna is de wand uiteraard klaar om gespoten te worden.

Op spack en spachtelputz kunnen wij latex spuiten, maar het kan nodig zijn om direct na het spuiten ook nog na te rollen en de latex er dieper in te krijgen. Dit hangt af van de grofheid van de spack / spachtelputz. Daarna spuiten we er nog een laag latex overheen. Indien het al eerder gesaust is, dan kan er meteen met latex gespoten worden.

Zijn gestucte wanden altijd geschikt om meteen te laten spuiten?

Nee, niet altijd worden de muren en/of plafonds spuitklaar of sausklaar opgeleverd door de stucadoor.

Laat u uw wanden opnieuw stucen? Geef dan door aan uw stucadoor dat deze spuitklaar en glad opgeleverd dienen te worden. Hoe gladder de ondergrond is, hoe mooier het resultaat van het spuitwerk zal zijn.

Het is niet de bedoeling dat wij slecht stucwerk gaan herstellen. De stucadoor heeft de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren. Het is uw verantwoording om goed het stucwerk te controleren als dit opgeleverd wordt.

Wij controleren de wanden en plafonds met u samen en halen wat gipsrestjes weg indien deze er nog zitten.  Als wij dan samen iets vergeten zijn, dan is dat niet op ons af te schuiven. Wij schuren niet alles na. Let ook op dat een mooie egale ondergrond uw eigen verantwoordelijkheid is.

Gaat u zelf wel nog schuren, dan is het aan te raden om dit  niet met een grove korrel schuurpapier te doen. Dan kunnen er namelijk makkelijk krassen of beschadigingen ontstaan. 

Hoelang moet er gewacht worden met latex spuiten na het stucen?

Om problemen te voorkomen is het van groot belang dat het stucwerk goed droog is voordat we latex spuiten. Stucwerk moet helemaal wit optrekken, ook in de hoeken. Die blijven namelijk vaker langer nat.

Om het stucwerk sneller te laten drogen kunt u gebruik maken van hete lucht kachels of bijvoorbeeld een bouwdroger.

Wij geven het advies dat het drogen van het stucwerk (afhankelijk van het weer buiten) 1 tot 2 weken nodig heeft.

Waarom kitten jullie de hoeken?

Om de simpele reden dat dit voorkomt dat openingen zichtbaar blijven na het latex spuiten. Van de kit zal u niets meer zien, de latex wordt er overheen gespoten.

Bekijk ook dit filmpje waarin we uitleggen wat het belang is van goed kitten.

Ik wil graag alle muren in wittinten en 1 muur in een tegengestelde kleur, is dat mogelijk?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op, voor kleuren geldt een toeslag op de standaard prijzen. Eerst spuiten wij de gewenste wand in de basis wittint, dit moet dan eerst drogen voordat wij de kleur kunnen spuiten. Als u een prijsindicatie aanvraagt, kunt u aangeven hoeveel vierkante meter er in kleur dient te worden gespoten en dit wordt dan berekend. U weet dan meteen een richtprijs.

Plakken jullie alles echt netjes af?

Absoluut! Alles dat niet wordt gespoten plakken en dekken wij zorgvuldig af. Denk aan uw kozijnen, deuren, radiatoren, keuken en vloer.

Bekijk ook dit filmpje waar we uitleggen hoe we afplakken.

Wat moet ik voorbereiden voordat jullie komen spuiten?

Zorg ervoor dat alle ruimten leeg en toegankelijk zijn. De vloer dient ook bezemschoon te zijn.

Met lege ruimten bedoelen wij ook dat er geen obstakels door ons verwijderd hoeven worden, zoals leuningen van de trap (indien het trapgat gespoten wordt), stopcontactkapjes, lichtschakelaar kapjes (niet afplakken, maar echt eraf halen), lampen, gordijnen en gordijnrails, maar ook overige losse spullen of meubels.

Het dient echt compleet leeg te zijn. Let er ook op dat de raamkozijnen en deurkozijnen gereinigd zijn. Als dat niet zo is, dan hechten de tape en het maskeerpapier niet goed en dit levert extra werk op.

Let er ook op dat u na stucadoor werkzaamheden de raamkozijnen en deurkozijnen goed reinigt. Als u dat niet doet, dan hecht onze tape en maskeerpapier niet goed en dit levert extra werk op. De gipsresten kunnen eenvoudig met een spons en afwasmiddel verwijderd worden.

Bekijk deze blogpost waar we alle voorbereidingen nog eens uitleggen.

Hoelang duurt het voordat het spuitwerk droog is?

In principe 24 uur, maar hou er rekening mee dat de latex pas na 14-30 dagen volledig uitgehard zal zijn. Wees daarom ook voorzichtig met schoonmaken en doe dit pas nadat het volledig uitgehard is.

Voor speciale afneembare verf die bijvoorbeeld in de keuken en badkamer gebruikt kan worden (tegen een meerprijs) geldt dat het zelfs 30 dagen moet uitharden en in die tijd ook niet schoongemaakt mag worden.

Hoe zit het met het herroepingsrecht?

Zoals in onze Algemene Voorwaarden staat beschreven kan u als consument uw opdracht kosteloos herroepen binnen 14 dagen na verzenden van de opdrachtbevestiging, mits onze diensten minimaal twee weken daarna geleverd worden.

Indien de werkzaamheden binnen 2 weken na opdrachtbevestiging plaatsvinden kan er door u als consument geen beroep worden gedaan op het herroepingsrecht en gaat u akkoord met de uitvoering van onze werkzaamheden en neemt u afstand van het herroepingsrecht. 

Meer info? Lees Artikel 14 van onze Algemene Voorwaarden.

Bericht ons!

Wij reageren binnen 24 uur

Bel ons!

06 - 52 32 69 24

Prijs berekenen?

Direct een indicatie in de mail

Wij zijn werkzaam in heel Nederland